• Home Slider01

Tiel Van Dijkhuizen waterstof kopieDe lezingen over ontwikkelingen binnen de waterstofeconomie trekken steeds meer belangstellenden. De afgelopen week stond Waterstof Magazine in Tiel en Epe. Beide keren was de zaal vol. De reacties na afloop zijn unaniem positief. Ondernemers en overheden hebben zin om met de energietransitie aan de slag te gaan. De waterstofauto die meegaat naar iedere lezing trekt altijd veel bekijks. Iedere techneut wil wel een blik onder de motorkap werpen.

Hoofdredacteur Paul Bombeld verzorgt de lezingen namens Waterstof Magazine. “In Tiel hebben we ons gefocust op waterstof binnen de logistiek. Op het bedrijventerrein Tiel-Medel zitten veel grote transportbedrijven die de komende jaren -vrijwillig of dwingend via regelgeving- te maken krijgen met emissievrij transport. Bij de transportbedrijven in Tiel wordt vandaag de dag al nagedacht over de minimaal 30 emissievrije binnensteden die er over twee en een half jaar zijn. Waterstof gaat bij het zware en intensieve transport een belangrijke rol vervullen.” In Tiel werd de lezing gegeven in de opslaghal van H. van Dijkhuizen (foto), leverancier van energie en eigenaar van 50 tankstations in het rievierengebied. 

In Epe lag de nadruk op waterstof binnen de energietransitie. Hoe krijgen we voldoende waterstof om bedrijven te kunnen laten produceren en woningen te verwarmen? Wat is waterstof eigenlijk en waar komt de het uiteindelijk vandaan?

De komende maanden staat er nog een serie lezingen op het programma in Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel.

Meer info via deze link

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen