• Home Slider01

Doetinchem Resato waterstofDe Nederlandse bouwer van waterstoftankstations Resato heeft een overeenkomst gesloten voor de levering van minimaal tien waterstoftankstations in Duitsland. Het eerste tankstation moet al in het tweede kwartaal van 2023 worden geopend en komt op het zuidelijke industrieterrein bij de Noord-Duitse stad Neumünster, 45 km ten noorden van Hamburg, en moet bedrijven uit de logistiek, handel en bouw van waterstof voorzien.

"We bevestigen met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst onze intentie om een netwerk van ten minste 10 zware waterstoftankstations op te zetten in Sleeswijk-Holstein en Noord-Duitsland en dit te doen met bewezen partners", zegt Harro Possel, CEO van Hypion. Robert Castien, CEO van Resato, voegt toe: "Resato streeft ernaar een wereldleider te worden in waterstoftankstationtechnologieën. De projecten van Hypion in Duitsland zijn daarbij van strategisch belang."

Het Duitse ministerie van Digitale Zaken en Transport ondersteunt het algemene project. Zo ontvingen de partners in de Neumünster H2 Hub begin dit jaar overheidsfinanciering voor de aanschaf van de eerste zware vrachtwagens in Duitsland op basis van brandstofcel-elektrische aandrijvingen. "Samen wordt een holistisch systeem opgezet. Dit omvat de inkoop van groene waterstof, logistiek en distributie naar tankstations, tot en met het gebruik ervan in zware voertuigen”, legt Dr. Stefan Rehm uit, die verantwoordelijk is voor het project bij Hypion GmbH. "Alleen met een nieuwe schaal van enkele honderden kilo's H2-verkoop per dag kan economische levensvatbaarheid voor een tankstation worden bereikt.”

Hypion is betrokken bij het bouwen van geïntegreerde groene waterstofeconomieën om mobiliteit, industrie, gebouwen en de elektriciteitsmarkt van schone energie te voorzien. Het bedrijf is een joint venture van het ingenieursbureau IPP Projects GmbH, het ontwikkelingsbureau Region Heide AöR, EDF Deutschland GmbH en HanseWerk AG.

Resato Hydrogen Technology is een Nederlandse fabrikant van waterstoftankstations gevestigd in Assen. Met meer dan 30 jaar ervaring in hogedruktechnologie heeft Resato de expertise om waterstof onder de juiste druk te brengen, zelfs onder extreme omstandigheden. Resato heeft zowel particuliere stations als openbare stations in heel Europa geplaatst.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen