• Home Slider01

USA TMP logisticsHet Amerikaanse logistieke bedrijf TMP Logistics schakelt over naar waterstof. Het transportbedrijf heeft 500 brandstofceltrucks besteld bij het Duitse bedrijf Quantron in Gersthofen (Beieren). Onderdeel van de aankoop is een meerjarig onderhoudscontract voor de H2-trucks en de levering van brandstof. De raamovereenkomst is ondertekend op de Hydrogen Americas Summit die deze week in Washington is gehouden. De deal vertegenwoordigd een waarde van bijna 1 miljard euro.

De vraag naar vrachtwagens op waterstof staat aan het begin van een sterk groeiende markt. Alleen al in de VS wordt de vraag naar vrachtwagens met zware brandstofcellen tegen 2030 geschat op 300.000 voertuigen. "Deze Beiers-Amerikaanse raamovereenkomst markeert het begin van nauwe trans-Atlantische samenwerking in de veelbelovende markt voor klimaatneutrale mobiliteit", meldt de Duitse truckfabrikant. Over drie jaar wil het bedrijf de helft van de omzet in Noord-Amerika realiseren.

Volgens Quantron levert het bedrijf al aan verschillende Europese klanten batterij- en waterstof-elektrische bedrijfswagens. De waterstofvoertuigen hebben tanks waarin 30 kilo waterstof in kan worden opgeslagen. Hiermee wordt een actieradius van 500 km behaalt. Volgens Quantron is dit de grootste actieradius van waterstoftrucks in Europa.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen