• Home Slider01

Zweden ResatoDe Nederlandse fabrikant van waterstoftankstations Resato heeft een overeenkomst gesloten met PS Energi uit Zweden voor de levering van twee waterstoftankstations voor zwaar transport. De tankstations leveren 1500 en 2000 kilo waterstof per dag en behoren daarmee tot de top van de Europese markt. De ordergrootte bedraagt 4,3 miljoen euro en de projectpartners hebben de intentie om nog eens tien grote tankstations te plaatsen.

Het doel van dit project is om groene waterstof onder 350 en 700 bar beschikbaar te maken voor zwaar transport, te beginnen met twee tankstations in Ljungby langs de hoofdweg E4 en bij Oskarshamn langs de E22 (foto). Dit zijn twee van de drie belangrijkste wegen vanuit Zuid-Zweden naar het noorden en worden veelvuldig gebruikt door zwaar transport.

Het Zweedse bedrijf PS Energi is een energie- en brandstofbedrijf opgericht in 2001. Met ongeveer 80 tankstations en 15 tankauto’s bedient PS Energi alle soorten klanten in Zuid-Zweden met hun behoeften aan energie, brandstof, smeermiddelen en chemische producten.

"We zijn verheugd om onze HRS-technologie samen met PS Energi in Zweden uit te rollen. Het DNA van beide bedrijven komt overeen en dit is het begin van gezamenlijke ‘vergroening’ in Zweden", zegt Rob Castien – CEO van Resato Hydrogen Technology in Assen.

Resato heeft Euromekanik gekozen als hun lokale partner in Zweden om zich bezig te houden met projectmanagement, klantenondersteuning en stations-onderhoud. Euromekanik is een bedrijf binnen de energiesector dat ervaring heeft met zowel de technologie voor tanksystemen als de regelgevingsaspecten met betrekking tot veiligheid en vergunningen in Zweden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen