• Home Slider01

Parijs autosalon opiumEarly Adopters in de waterstofwereld kunnen sinds deze week een zeer exclusieve waterstofauto bestellen. De intekening op de Hopium Machina Vision is geopend. Dit is de eerste waterstofsedan ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk. Goedkoop is zo’n eerste voertuig niet, de prijs bedraagt ongeveer 120.000 euro. Het pre-ordenen kost 656 euro en de auto wordt op z’n vroegst in 2025 geleverd. De fabrikant hoopt tussen de drie- en vierduizend bestellingen te ontvangen. 

Dit was het nieuws dat Olivier Lombard, oprichter van Hopium, begin deze week te melden had bij de opening van de Autosalon van Parijs. Hij belooft een actieradius van 1.000 kilometer, een vermogen van 500 pk en een gewicht onder de twee ton. Olivier Lombard is een 29-jarige coureur. Hij nam drie keer deel aan de 24 uur van Le Mans. Hoogtepunt van zijn carrière was een overwinning in de LMP2-klasse in 2011. Hij heeft echter meer ambities dan alleen racen en daarom richtte hij zijn eigen automerk op.

Het nieuwe prototype dat wordt gepresenteerd in Parijs is de sportief ogende Machina Vision. Het voertuig heeft een flinke gril aan de voorkant die opent en sluit naargelang de koelbehoefte van de brandstofcel. De Franse start-up kondigde eind september haar intentie aan om tegen begin 2025 een fabriek en een onderzoekscentrum te openen in Vernon in het departement Normandië. Daar komen maximaal 1500 mensen te werken.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen