• Home Slider01

Shell sluitingOpvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. Oliegigant Shell heeft alle drie waterstoftankstations in het land gesloten omdat volgens opgave van Shell ‘de technologie in het tankstation het einde van zijn levensduur heeft bereikt’. Dat meldt Hydrogen Insight op haar site. De tankstations werden tussen 2017 en 2019 met veel tamtam geopend en zijn nu stilletjes gesloten. De tankstations hebben de belastingbetaler miljoenen gekost.

De drie waterstoftankstations van Shell in het VK zijn alle drie zwaar gefinancierd door de Europese Unie en het Britse Office of Low Emission Vehicles en hebben per stuk rond de 2,3 miljoen euro gekost. De focus van Shell ligt nog steeds op waterstof, maar dan alleen voor zware voertuigen.

"De locaties in Cobham, Swindon en Gatwick presteren niet naar tevredenheid en zijn te klein om te kunnen upgraden van tankstation voor personenauto’s op waterstof naar tankstations voor zwaar transport”, aldus Shell-partner Motive in een verklaring eerder dit jaar. “We hebben meer dan 2 miljoen per jaar geïnvesteerd om onze kleine stations in stand te houden, maar hebben de beslissing genomen dat het niet duurzaam is om door te gaan met deze investering.”

Het hele artikel leest u op Hydrogen Insight.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen