• Home Slider01

Niagara falle hydrogenDe plannen om bij de wereldberoemde Niagara watervallen in de Canadese provincie Ontario waterstof te gaan produceren uit verval van waters zijn de volgende fasen ingegaan. Atura Power, een dochteronderneming van de nutsbedrijf Ontario Power Generation, maakt bekend dat de 20 MW PEM elektrolyser zal worden geleverd door het beursgenoteerde Cummins. De waterstoffabriek wordt onderdeel van een nieuw Niagara Hydrogen Centre.

"Het Niagara Hydrogen Centre is onze vlaggenschipfaciliteit die het tempo zal bepalen voor onze groene en koolstofarme waterstofprojecten", zegt Shelley Babin, President en CEO van Atura Power. "Het hart van de faciliteit is de elektrolyser waarmee we 24 uur per dag 100% groene waterstof kunnen produceren.” De waterstof zal worden geleverd aan industriële klanten en zal ook worden bijgemengd in de brandstofstroom in het Halton Hills Generating Station van Atura Power.

Het PEM-elektrolysesysteem van Cummins zal worden vervaardigd in de fabriek in Mississauga in Ontario. Eenmaal voltooid, zal dit project de tweede 20 MW elektrolyzer-installatie zijn voor Cummins in Canada en een belangrijke mijlpaal in het opschalen van de groene waterstofeconomie in Noord-Amerika.

Het waterstofproject zit nu volop in de ontwikkelfase. Als alles volgens planning verloopt zal de fabriek vanaf begin 2024 de eerste waterstof gaan leveren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen