• Home Slider01

Zwitserland HHMHyundai Hydrogen Mobility ontkent dat de uitrol van vrachtauto’s op waterstof in Zwitserland is stopgezet. Diverse media kwamen de afgelopen dagen met dat nieuws. Via een bericht op Linkedin meldt HHM dat noch Hyundai, noch de andere partners van het waterstofecosysteem in Zwitserland van plan om het bestaande initiatief te stoppen. Inmiddels rijden er bijna 50 vrachtauto’s in Zwitserland op waterstof, gezamenlijk hebben ze meer dan 5 miljoen kilometer afgelegd. Het particuliere en niet-gesubsidieerde initiatief is sinds twee jaar succesvol in gebruik. 

 
De uitrol stagneert wel meldt HHM “De onvoorziene verstoringen op de energiemarkt zullen op korte en middellange termijn gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van elektriciteit uit duurzame energiebronnen en daarmee ook voor de productiekosten van groene waterstof. Desalniettemin houden alle spelers in het Zwitserse waterstofecosysteem vast aan de doelstellingen, dringen aan op verdere uitbreiding en ontwikkelen oplossingen om het totale systeem aan te passen aan de nieuwe situatie."
 
Voor betrokkenen betekent dit concreet:
 
· De waterstofproductiecapaciteit wordt verder uitgebreid. Voor het einde van het jaar zal een nieuwe productievestiging in Oost-Zwitserland in gebruik worden genomen.
 · In Zwitserland bieden momenteel elf publiek toegankelijke tankstations waterstof aan, en drie andere locaties worden binnenkort in gebruik genomen.
 · Hyundai houdt vast aan de uitrol in Zwitserland en blijft waterstoftrucks aanbieden aan zijn klanten. Uitbreiding naar andere Europese landen gaat door zoals gepland.
 
"Alle partners en belanghebbenden in dit H2-ecosysteem zijn ervan overtuigd dat brandstofceltechnologie en waterstofmobiliteit deel uitmaken van de oplossing om de klimaatverandering een halt toe te roepen, de energietransitie mogelijk te maken en netto-nuldoelen te bereiken.”

Aldus het schrijven van Hyundai Hydrogen Mobility in een persverklaring.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen