• Home Slider01

Amersfoortt FountainAfgelopen vrijdag is de Nederlandse startup  Fountain Fuel officieel begonnen met de bouw van haar eerste, volledig emissieloze energiestation in Gemeente Amersfoort. Op de lokatie wordt waterstof tanken gecombineerd met e-laden. Het is het eerste tankstation van Fountain Fuel dat volgend jaar zal openen, later in het jaar volgen Rotterdam en Nijmegen.

"Fountain Fuel bouwt haar stations op locaties waar gegarandeerd vraag is naar waterstof - in eerste instantie van lokale overheden, ondernemers en particuliere koplopers”, zegt Stephan Bredewold, directeur-bestuurder Fountain Fuel. “Ons bedrijf werkt samen met fabrikanten en leasingmaatschappijen om de vloot van waterstofvoertuigen te stimuleren".

Linde Engineering zal drie van haar Twin IC90 waterstoftanksystemen leveren. Deze zijn uitgerust met twee Ionische compressoren om gas te leveren met de juiste uitlaatdruk voor het tanken van personenauto's (700 bar) en grotere voertuigen, zoals vrachtwagens en bussen (350 bar).

Het tankstation in Amersfoort komt aan de Windturbine nummer 3815, direct bij afslag 8 van de snelweg A28 in Amersfoort-Oost. Fountain Fuelwil tussen 2023 en 2030 in totaal vijftig zero-emissie energiestations in Nederland realiseren.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen