• Home Slider01

Milaan Rampini ItalieDe Italiaans busfabrikant Rampini heeft een nieuwe bus die rijdt op waterstof gepresenteerd op de beurs Nixt Mobility Exhibition in Milaan. De emissievrije bus met de naam Hydron is ontwikkeld in samenwerking met het Canadese Loop Energy, ontwerper en fabrikant van brandstofcellen voor commerciële mobiliteit. Loop Energy is een beursgenoteerd bedrijf uit de regio Vancouver en heeft een Europese vestiging in Italië.

Emissievrije transportoplossingen zijn niet nieuw voor Rampini. Het bedrijf besloot in 2018 al te stoppen met de productie van dieselbussen om zich te concentreren op het aanbieden van batterij-elektrische voertuigen. Daar komt nu waterstof bij. Brandstofefficiëntie is de belangrijkste drijfveer bij Rampini's beslissing om de brandstofcel van Loop Energy te kiezen voor zijn waterstof-voertuigen. “Een lager brandstofverbruik in bussen zorgt voor kostenbesparingen op brandstof, een grotere actieradius en een kleinere fysieke voetafdruk, waardoor de totale eigendomskosten voor wagenparkbeheerders worden verlaagd”, meldt Loop Energy.

De Hydron is Rampini's eerste commercieel verkrijgbare waterstof-elektrische bus. Een nieuwe techniek die goed past bij het productaanbod voor elektrische bussen, vuilniswagens en elektrische apparatuur die wordt geëxporteerd naar landen als Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Griekenland. 

De basis voor de Hydron-bus is een batterij-elektrische bus, waaraan een brandstofcel van 30kW en waterstofopslagtanks zijn toegevoegd. De bus die is gepresenteerd in Milaan is 8 meter lang, heeft een capaciteit van 48 passagiers en is uitgerust met meerdere waterstoftanks met een inhoud van 10,8 kilogram per stuk, die een actieradius van 450 kilometer mogelijk maken. Door de grote actieradius van de bus hoeven operators minder vaak te tanken.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen