• Home Slider01

Erlangen Waterstof tankenVanaf dinsdag aanstaande gaat de prijs van waterstof bij de tankstations van H2-mobility in Duitsland met ruim 7% omhoog. Een kilo waterstof kost dan bij de bijna 100 waterstoftankstations verspreidt door het hele land 13,85 euro. Opvallend is dat de prijsverhoging alleen geldt voor de pomp van 700 bar, waterstof onder 350 bar blijft in prijs gelijk. Sybille Riepe, Communication Manager bij H2-mobility bevestigt aan Waterstof Magazine dat er voor het eerst een prijsverschil gaat ontstaan.

In een brief aan de waterstofrijders meldt H2-mobility dat de energiekosten bij de waterstofproductie sterk zijn gestegen. Deze bestaan voor een belangrijk deel uit de stroom- en gasprijs. Het prijsverschil tussen 350 en 700 bar is volgens H2-mobility gerechtvaardigd. Een tankstation voor 350 bar heeft aanzienlijk minder bedrijfskosten dan een pomp die 700 bar levert.

H2-mobility heeft momenteel 95 waterstoftankstations in Duitsland operationeel en er zitten nog vijf stations in de ontwikkel- en openingsfase. De meeste stations leveren alleen waterstof op 700 bar. Er is wel een verschuiving gaande naar nieuwe waterstoftankstations met hoge capaciteit die ook 350 bar kunnen leveren.

Een gemiddelde personenauto tankt bij een bezoek aan de pomp 4 kilo waterstof, een zwaar voertuig zoals een bus of vrachtauto rond de 30 kilo.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen