• Home Slider01

Van Kessel waterstof trailer 2Energieleverancier Van Kessel uit de Brabantse plaats Milheeze heeft twee waterstofcontainers in gebruik genomen om waterstoftankstations van energie te kunnen voorzien. De trailers bestaan uit 20ft containers met daarin lichtgewicht composiet cilinders waarin waterstof onder een druk van maximaal 300 bar kan worden opgeslagen. Per transportbeweging wordt dan 401 kilo waterstof verplaatst. De trailers zijn ontwikkeld en gebouwd door Wystrach GmbH in het Duitse Weeze, dat gespecialiseerd is in waterstof opslag- en distributiesystemen.

Van Kessel heeft in totaal 5 trailers besteld, die allen de komende maanden worden geleverd. Daarnaast is onlangs nog een 6de trailer besteld die is voorzien van een afleverinstallatie, waarmee het bedrijf vanaf medio 2023 waterstof aangedreven machines op bouwlocaties gaat afvullen met emissievrije energie.

Van Kessel heeft inmiddels ervaring met waterstof. Het bedrijf exploiteert sinds vorig jaar het Hysolar Greenpoint waterstof tankstation in Nieuwegein. Daarnaast wordt op dit moment in Dordrecht een 2de waterstof tankstation gebouwd. Verder heeft de onderneming ook plannen voor H2-stations op haar Greenpoint locaties in Oude-Tonge, Ede, Sliedrecht, Asten, Veghel, Bleiswijk, Zeewolde en Haps.

Joan van Kessel, Algemeen Directeur van Van Kessel: “Onze ambitie is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden met een strategisch netwerk van waterstof tankstations. Deze trailers gaan wij inzetten voor de bevoorrading van onze waterstof tankstations maar ook van stations van andere marktpartijen.” Het bedrijf meldt dat zij daarover met meerdere partijen al overeenstemming heeft bereikt.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen