• Home Slider01

Bridgend rockwoolRockwool, de grootste producent van steenwol isolatiemateriaal ter wereld, is begonnen om het productieproces te verduurzamen. Voor de huidige steenwol, bestemd voor het isoleren van gebouwen, wordt in het productieproces aardgas gebruikt. De Deense fabrikant wil dit gas vervangen door groene waterstof. In de productielocatie in de stad Bridgend wordt een eerste test uitgevoerd.

Het door de overheid gesubsidieerde verduurzamingsproject is een samenwerking tussen Rockwool Ltd, Marubeni Europower en Mott MacDonald. Het huidige proces voor de vervaardiging van steenwol-isolatie maakt gebruik van aardgas in de verbrandingssystemen en hardingsovens. De waterstof die wordt ingezet tijdens de proef wordt ter plaatse geproduceerd via electrolyse, gevoed met groene stroom.

Rafael Rodriguez, senior vice-president van het Deense bedrijf en de Britse directeur, laat weten dat ondanks de huidige CO2-uitstoot bij het productieproces, Rockwool flink bijdraagt aan CO2-reductie. "We produceren al een netto negatief product met gegevens die aantonen dat Rockwool-isolatieproducten die dit jaar worden verkocht gedurende hun levensduur meer dan 100 keer meer koolstof zullen besparen dan er werd uitgestoten tijdens het productieproces. We willen ons echter inspannen om ook de uitstoot van ons productieproces te verminderen. Rockwool Group heeft ambitieuze milieu-doelstellingen voor vastgesteld.”

De initiatiefnemers hopen resultaten te boeken die ook naar andere bedrijven kunnen worden gekopieerd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen