• Home Slider01

Milaan kawasaki motorDe Japanse bedrijf Kawasaki Heavy Industries concentreert zich bij de ontwikkeling van motorfietsen steeds meer op emissievrij. Het bedrijf gaat op de groene toer en richt zich op batterij-elektrische motorfietsen, hybride motorfietsen en motorfietsen op waterstof. Het eerste exemplaar op waterstof is gepresenteerd op de EICMA 2022 in Milaan.

Groen is voortaan niet meer alleen de kleur van de motoren van de Japanse producent, maar ook de eindproducten wordt groen. President Hiroshi Ito toonde een serie prototypes, waarvan een aantal al op korte termijn in productie gaat. Dat geldt onder meer voor de elektrisch aangedreven Kawasaki Naked Z en Ninja Z (met kuip). Beide hebben een 15 kW elektromotor en een batterij van 3 kWh. Ze zijn bedoeld voor stadsgebruik. Ze zijn door het vermogen ook te berijden met A1-rijbewijs.

De meest opvallende mededeling was de komst van een Kawasaki Supercharged Ninja H2 op waterstof. Het voertuig krijgt geen brandstofcel, maar een waterstofverbrandingsmotor. Waterstof wordt in hogedrukcilinders meegenomen. Deze krijgen een plaatsje in de zijkoffers, achter op het voertuig. Kawasaki benadrukt dat het om een testexemplaar gaat en onderdeel is van een zoektocht naar schone brandstoffen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen