• Home Slider01

Vervaeke waterstof hyzonVervaeke, Europees leider in tanktransport voor de chemische en petrochemische sector, heeft haar eerste elektrische vrachtwagen met een brandstofcel besteld. Het gaat om trekker gebouwd door de Nederlandse vestiging van het beursgenoteerde bedrijf Hyzon. Het voortuig is 100% emissievrij en wordt in de eerste helft van 2023 geleverd.

De schone truck is een belangrijke stap naar het einddoel van Vervaeke; emissievrij vervoer. De aankoop van het relatief dure voertuig is een samenwerking van Vervaeke met één van haar grootste klanten. Een naam wordt nog niet genoemd.  

“Aangezien de nieuwe vrachtwagen alleen waterdamp in plaats van koolstofemissies uitstoot, staat hij voor nul-emissie. Bovendien maakt hij een snelle acceleratie mogelijk, wat veilig samenvoegen en manoeuvreren tot gevolg heeft. Terwijl een soepele en bijna geruisloze rit de chauffeurs in staat stelt zich op de weg te concentreren en een belangrijke vermindering van de geluidsoverlast betekent”, aldus CEO Frederic Derumeaux van het transportbedrijf.

Net als bij andere voertuigen gaat Vervaeke het onderhoud van de wagen zelf uitvoeren. “Deze aankoop gaat ons belangrijke ervaring en kennis opleveren over het gebruik van de nieuwe waterstoftechnologie. Het is onze bedoeling om eigen monteurs op te leiden in deze specifieke technologie, zodat deze het onderhoud van onze eigen vloot H2-voertuigen kunnen uitvoeren. Dat heeft Vervaeke altijd gedaan en blijft dat ook in de toekomst doen”, aldus Frederic Derumeaux.

De Belgische Vervaeke Groep is de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een belangrijke logistieke dienstverlener voor vloeistoffen in de Benelux en tot een belangrijke speler op de Europese markt. De Vervaeke Groep bestaat naast het Belgische Vervaeke uit verschillende entiteiten waar ook de bedrijven Van der Lee, met meerdere vestigingen in Nederland en Duitsland en de Intermodale specialist Jan Dohmen uit Nederland deel van uitmaken. Samen biedt de Vervaeke groep kwalitatief hoogstaand transport van honderden verschillende gevaarlijke goederen op een professionele, veilige en dynamische wijze. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen