• Home Slider01

Hilversum filmDeze week is de film ‘Nederland Waterstofland’ in Hilversum in première gegaan. In deze film wordt op een laagdrempelig en toegankelijke manier getoond hoe waterstof in Nederland wordt geproduceerd, getransporteerd en gebruikt. Hiervoor reist presentatrice Kelly ter Horst samen met waterstofexpert Frank Mietes met een waterstof auto door Nederland en Vlaanderen langs een aantal prominente waterstof projecten.

In de energietransitie gaat waterstof een belangrijke rol spelen. Niet alleen in de industrie, maar zeker ook voor de opslag van energie en het verduurzamen van transport en gebouwde omgeving. Maar voor veel mensen is waterstof nog een abstract en onbekend iets. De film Nederland Waterstofland laat iedereen op een laagdrempelige manier kennis maken met waterstof.

Waterstof... wat is het eigenlijk? Hoe maak je het? Welke rol kan waterstof gaan spelen waterstof in de energietransitie thuis en op het werk. En vooral ook wat betekent waterstof voor de (internationale) mobiliteit en transportsector. In deze film komt het allemaal aan bod.

In 25 minuten geeft de film een inkijkje bij bedrijven en organisaties die zich bezighouden met de verdere uitrol van waterstof in Nederland en daarbuiten. Zo gaan ze met de waterstofauto Hyundai Nexo op bezoek bij Gasunie in Groningen en de gasopslag in Zuidwending, het zonnepark van Sinnewetterstof in Oosterwolde, het KIWA waterstofhuis in Apeldoorn, het HAN waterstof lab in Arnhem en vele andere locaties. Daarnaast geeft de film een inkijkje in de internationale rol die Nederland wil gaan spelen op het gebied van grootschalige productie en distributie van waterstof.

De film ook op scholen getoond worden tijdens lessen over duurzaamheid in het algemeen of waterstof in het bijzonder. Vanuit de stichting ‘Waterstof in de Klas’ is ook extra lesmateriaal beschikbaar.

Bekijk deze film via deze link. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen