• Home Slider01

Brenner Benz truckMercedes maakt bekend de eerste testritten te hebben uitgevoerd met de nieuwe Mercedes-Benz GenH2-truck op waterstof. Het bedrijf heeft daarbij gekozen voor grote hoogte, het voertuig is meerdere keren de Brennerpas overgestoken. De regio Brenner is een van de belangrijkste verkeersaders van Europa en verbindt Italië met de noordelijke landen. 2,5 miljoen vrachtauto’s maken jaarlijks de oversteek over de Brenner-autosnelweg en moeten daarbij klimmen tot 1370 meter.  

De testritten zijn uitgevoerd vanuit de Noord-Italiaanse stad Bolzano waar bij afslag Bolzano-Sud al jaren een groot waterstoftankstation staat dat veelvuldig gebruikt wordt voor openbaar vervoer.

De testvrachtauto van Daimler Truck heeft meerdere keren het traject tussen Bolzano en het Oostenrijkse Innsbruck afgelegd, een afstand van 120 kilometer. Een ultieme test was het bedwingen van de berg Penser Joch naar een hoogte van 2.211 meter. De data die daarbij is verzameld wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het innovatieve voertuig. Voor het komende jaar staan ​​er meer testritten in bergachtig terrein op de planning.

De Mercedes-Benz GenH2-truck wordt speciaal ontwikkeld voor flexibele en veeleisende toepassingen in het belangrijke segment van zwaar transport en langeafstandvervoer. Het ontwikkelingsdoel is een actieradius van 1.000 kilometer en meer. Dit kan worden gehaald met een zeer efficiënte brandstofcel gecombineerd met grote waterstoftanks die niet ten koste mogen gaan van laadruimte.

Zoals Waterstof Magazine eerder meldde duurt het nog enkele jaren voordat het doorontwikkelde voertuig in de serieproductie wordt opgenomen.

Beelden van de testrit ziet u via deze link

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen