• Home Slider01

Clermont Ferrand tankstationnIn de Franse stad Clermont-Ferrand wordt volop gebouwd aan een nieuw waterstoftankstation. De waterstof wordt ter plaatse gemaakt met een elektrolyser met een capaciteit van 2 MW. Het tankstation wordt gerealiseerd door HYmpulsion, een organisatie die 20 waterstoftankstations in Frankrijk gaat bouwen. Clermont-Ferrand is het vierde station dat wordt geopend. Twee eerdere H2 stations zijn inmiddels operationeel in de Alpenregio en aan de zuidkant van Lyon.

Het nieuwe openbare H2-station van Clermont-Ferrand zal na opening waterstof leveren onder 350 en 700 bar. Door lokaal te produceren worden de nodige transportkosten voorkomen. De H2-fabriek zal dagelijks ruim 800 kilo groene waterstof produceren uit duurzaam opgewekt stroom, goed voor 80-duizend kilometers emissievrij rijden. Ook zal de fabriek van een deel van de waterstof leveren aan de naastgelegen productielokatie van Michelin. De bandenproducent is mede aandeelhouder van HYmpulsion, de eigenaar van het tankstation.

Voor vakantiegangers is dit waterstoftankstation goed nieuws. De tanklocatie ligt 2 km van de autosnelwegen A710 en A71 aan de Boulevard Georges Pompidou. De laatste snelweg is een van de belangrijkste noord-zuid verbindingen door Midden-Frankrijk. In de eerste helft van 2023 zal het H2-station operationeel zijn.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen