• Home Slider01

Waterstofbatterij AustraliëDe Australische startup Lavo presenteert de eerste waterstof-batterij gericht op thuisgebruik. De batterij kan 40 kWh aan energie opslaan en overtreft daarmee de Tesla's lithium Powerwall, die een capaciteit heeft van ongeveer 13,5 kWh. Tesla kan daarmee een gemiddelde woning een halve dag van stroom voorzien, Lavo claimt maximaal drie dagen.

Het Lavo batterijsysteem bestaat uit een 1,7 x 1,2 meter grote doos die een brandstofcel bevat en 2-3 keer meer energie kan opslaan dan andere huishoudelijke modellen. Dat moet genoeg zijn om een ​​gezin tot drie dagen van stroom te voorzien. De lithium-waterstof hybride batterijmodule is iets groter dan een koelkast. Het grote voordeel van het product van de start-up is dat het milieuvriendelijk is en een langere levensduur heeft dan andere producten. Lavo schat ongeveer 30 jaar. De batterij is compacter dan vergelijkbare modellen en het opslagsysteem kan worden aangestuurd met een app.

Voorlopig is de Lavo-waterstofbatterij alleen in Australië verkrijgbaar voor een prijs van 34.750 Australische dollar, omgerekend zo'n 22.000 euro. Lavo meldt al voor bijna 650-miljoen euro aan bestellingen te hebben ontvangen. Jacques Markgraaf, chief operating officer van Lavo, heeft afgelopen zomer laten weten dat het bedrijf al pré-orders heeft geboekt uit 40 landen van over de hele wereld.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen