• Home Slider01

Berlijn Uber op waterstof Autobedrijf Save Driver en H2 Mobility introduceren deze winter 180 nieuwe taxi’s op waterstof in Berlijn. Dat betekent dat er de  komende maanden in totaal 200 H2-taxi’s gaan rijden.  Daarvoor wordt een samenwerking aangegaan met Toyota die de Mirai’s levert. De voertuigen zijn door klanten te bestellen via de app van Uber, die daarvoor een speciale waterstofknop krijgt.

"Ons doel is om mensen te laten ervaren dat waterstof ook werkt voor frequente rijders", zegt Thomas Mohnke, de man met tientallen jaren ervaring als autoverhuurder en taxichauffeur wordt gezien als een pionier in de elektrificatie van wagenparken. “De tweede generatie van de Toyota Mirai, met een actieradius van ongeveer 500 km is zeer geschikt voor een taxibedrijf in twee ploegendienst.”

Taxiklanten in Berlijn kunnen de Toyota Mirai eenvoudig bestellen via de Uber-app. Hiervoor wordt een aparte boekingsfunctie geïnstalleerd met de naam "Comfort EV Waterstof". Rijden met een waterstof-taxi is niet duurder dan reguliere Uber-ritten. Er zullen speciaal opgeleide chauffeurs plaatsnemen in de Mirai’s.

De eerste 20 Toyota Mirai rijden al door de hoofdstad, tegen het einde van het jaar moeten dat er 50 zijn en tegen maart volgend jaar 200. De feedback van klanten is tot nu toe "consequent positief", zegt Thomas Mohnke van SafeDriver. Dat kan hij ook met cijfers bewijzen: fooien na Mirai-ritten zijn beduidend hoger dan die na normale tochten.

In de metropool Berlijn zijn momenteel 5 waterstoftankstations beschikbaar voor de taxi’s. Daarnaast zijn er nog twee stations in aanbouw.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen