• Home Slider01

Honda Clarity hydrogenAutofabrikant Honda kondigt een nieuw type waterstofauto aan. Het Japanse bedrijf zal in 2024 een FCEV zal lanceren op basis van de geheel nieuwe CR-V-cross-over. De nieuwe auto met een brandstofcel moet bijdragen aan de doelstelling om in 2040 alleen nog emissievrije voertuigen te verkopen. Twee soorten emissievrije voertuigen, op batterijen en op waterstof, gaan hierbij een belangrijke rol vervullen. Honda meldt te beginnen met de productie van geringe aantallen waterstofvoertuigen om de ontwikkeling hiervan verder te verkennen. Bij een succes kan snel worden opgeschaald.

De nieuwe DR-V-cross-over op waterstof heeft een aandrijflijn die bestaat uit een brandstofcel en een accupakket. Die laatste is op te laden door in te pluggen bij een laadpaal. Dit is uniek bij voertuigen met een brandstofcel. Volgens Honda combineert dit model de voordelen van rijden op stroom uit een accu met de langeafstandscapaciteiten van een auto op waterstof.

Nieuw is waterstof niet voor Honda. Het eerste commercieel verkrijgbare brandstofcelvoertuig werd al geïntroduceerd in 2002. De FCX heeft in 2017 plaats gemaakt voor de Clarity (foto) die overigens alleen in thuisland Japan en in Californië te koop was. In 2021 is de productie hiervan stopgezet.

Het nieuwe voertuig is nu slechts aangekondigd. Honda meldt dat er richting de uiteindelijke productiedatum meer informatie zal worden bekend gemaakt.

Momenteel brengen alleen de automerken Toyota en Hyundai personenauto’s op waterstof op de markt. BMW zal binnen enkele maanden volgen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen