• Home Slider01

Franfrijk Symbio bedrijfspandHet Nederlandse bedrijf Stellantis, eigenaar van automerken als Peugeot, Citroën, Opel, Jeep en Chrysler, wil een belang nemen in het Franse bedrijf Symbio. Deze maand gaan de gesprekken hierover van start. Symbio heeft zich de afgelopen jaren gericht op de ontwikkeling van brandstofcellen in voertuigen. Enkele maanden geleden maakte het bedrijf bekend de productie van brandstofcelsystemen flink te gaan opschroeven. In 2028 moeten er minimaal 100-duizend per jaar geproduceerd worden. Stellantis en Symbio werken al samen bij de ontwikkeling van bestelwagens op waterstof. Deze voertuigen, die in verschillende landen van Europa te koop zijn, rijden met een brandstofcel van Symbio.

De joint venture Symbio is enkele jaren geleden opgezet door bandenproducent Michelin en toeleverancier van auto-onderdelen Faurecia. Deze partijen onderhandelen nu met Stellantis over het verwerven van een aanzienlijk belang van Stellantis in Symbio.

Patrick Koller, CEO van Faurecia: “Met de geplande verwerving van een belang in Symbio ondersteunt Stellantis de aanpak van Michelin en Faurecia om een wereldleider in emissievrije mobiliteit te creëren. De nieuwe structuur zal de groei van Symbio versnellen en dat komt ten gunste van onze klanten.”

Volgens Florent Menegaux, CEO van Michelin, zal door de toetreding van Stellantis de groei van Symbio verder versnellen. Ook is Mengeaux van mening dat de deelname van Stellantis in Symbio een effectieve bijdrage zal leveren aan het koolstofvrij maken van de mobiliteit.

Stellantis en het Franse Symbio hebben nog niet bekend gemaakt hoe groot het belang in Symbio wordt. Zij verwachten dat de acquisitie in de eerste helft van 2023 is afgerond.

Lees ook: eerste-32-kilometer-waterstofpijpleiding-gearriveerd-in-moerdijk

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen