• Home Slider01

USA GenH2De Amerikaanse startup GenH2 presenteert een mobiele unit die vloeibare waterstof kan produceren vanuit waterstof in gasvorm. Het LS20 Mobile Liquid Hydrogen System kan niet alleen vloeibare waterstof produceren, maar ook opslaan. GenH2 ziet waterstof in vloeibare vorm als een van de oplossingen om mobiliteit van veel energie te voorzien. Voertuigen krijgen daarmee een grotere actieradius in vergelijking met waterstof onder 350 of 700 bar. Gasvormige waterstof wordt vloeibaar bij een temperatuur van 253 graden onder nul en bevat dan 1,7 keer de hoeveelheid energie in vergelijking met waterstof onder 700 bar.

De LS20 kan maximaal 400 liter vloeibare waterstof in haar tanks opslaan. De tanks zijn ook nog eens los te koppelen, zodat ze afzonderlijk van het systeem kunnen worden vervoerd.  De LS20 dient ook als basis voor GenH2-systemen met een hogere capaciteit, waaronder de oplossingen van 100 kg LH2 per dag en 1000 kg LH2 per dag. 

De LS20 kan tussen de 2 en 20 kg vloeibare waterstof per dag produceren. Twintig kilo vloeibare H2 bevat bijna 2400 Megajoule energie en kan gemakkelijk worden opgeslagen en gebruikt in de ultralichte tanksystemen van GenH2. "De ontwikkeling van de LS20 is het resultaat van tientallen jaren ervaring en engineering in samenwerking met NASA", zegt Jong Baik, Chief Technology Officer van GenH2. "Waterstof in vloeibare vorm is een essentiële vereiste om de waterstofeconomie vooruit te helpen."

De LS20 is de kleinste mobiele eenheid voor vloeibare waterstof die momenteel in de handel verkrijgbaar is. Hert systeem is zelfvoorzienend en kan onafhankelijk werken met een draagbare generator of kan worden aangesloten op de stroombron van een gebouw. Dit maakt de LS20 geschikt voor het afleveren van brandstof aan multifunctionele drones en het leveren van een noodstroomvoorziening aan eerstehulpverleners. 

De LS20 is ontworpen voor die gebieden waar relatief compacte systemen nodig zijn om waterstof levensvatbaar te maken. Als compleet systeem kan de LS20 gasvormige waterstof vloeibaar maken, opslaan en afgeven aan elke gasvormige waterstofbron, zoals een opslagtank of een elektrolyser. Dit compacte, flexibele systeem biedt de gebruiker de mogelijkheid om vloeibare waterstof te leveren waar en wanneer dat nodig is. 

Het technologieteam van GenH2 werkt vanuit het hoofdkantoor in Titusville, Florida, en bestaat uit voormalige NASA-onderzoekers en -ontwikkelaars die tientallen jaren ervaring hebben met het onderzoeken, ontwikkelen en bouwen van waterstofoplossingen. 

Lees ook: hyundai-motors-plaatst-mobiel-waterstoftankstation-op-eiland-jeju

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen