• Home Slider01

Saerbeck EnapterrHet Italiaanse bedrijf Enapter, beursgenoteerd in Duitsland, meldt een omzetstijging van 75% ten opzichte van een jaar eerder. De omzet is gestegen van 8,4 miljoen naar 14,7 miljoen. Enapter produceert seriematig kleine elektrolysers in de fabriek in Pisa, Italië. De apparaten kunnen moeiteloos aan elkaar gekoppeld worden tot één groot geheel. Het totale vermogen van de in het vierde kwartaal geleverde elektrolysers bedroeg 3 megawatt. Nog nooit zijn er zoveel apparaten geproduceerd.

De nieuwste elektrolyser, de EL 4.0, is aanzienlijk lichter en kleiner dan zijn voorgangers. De technische integratie is vereenvoudigd. “De EL 4.0 is ons succesmodel. Nog nooit hebben we in zo'n korte tijd zoveel units kunnen bouwen en leveren", zegt Sebastian-Justus Schmidt, CEO van Enapter AG. "We zijn verheugd omdat we van bestaande klanten veel opmerkingen krijgen over goede ervaringen met onze modulaire elektrolysers."

Enapter is een energietechnologiebedrijf dat zeer efficiënte waterstofgeneratoren produceert om fossiele brandstoffen te vervangen en zo de energietransitie wereldwijd wil stimuleren. De gepatenteerde en bewezen Anion Exchange Membraan (AEM)-technologie maakt serie- en massaproductie van kosteneffectieve elektrolysers mogelijk voor de productie van groene waterstof op elke schaal. De modulaire systemen worden wereldwijd al toegepast in onder meer de sectoren energie, mobiliteit, industrie, verwarming en telecommunicatie. Enapter heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en een productielocatie in Italië.

In het Duitse Saerbeck bij de stad Munster bouwt het bedrijf momenteel volop aan een nieuw research center, een productielocatie en een campus. Alles wordt ingericht om de komende jaren verder te kunnen groeien. Voor 2023 verwacht Enapter een verdubbeling van de omzet tot ongeveer 30 miljoen euro.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen