• Home Slider01

Amersfoort Fountain FuelHet Nederlandse bedrijf Fountain Fuel, heeft zijn eerste opvallende luifel bij het nieuwe waterstoftankstation Amersfoort/Leusden officieel onthuld. Afgelopen vrijdag was er een feestje op de nieuwe tanklokatie op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort, op de grens met Leusden. Vanaf dit voorjaar kan hier waterstof worden getankt en kunnen elektrische auto’s worden opgeladen.

De luifel valt op door zijn kenmerkende ontwerp in de vorm van een fontein. De gehele luifel is gemaakt van gecertificeerd duurzaam hout en krijgt een sedum (groen) dak. Tim Loeters en zijn team van Wiegerinck Architecten hebben de blikvanger ontworpen. De luifel, gemaakt uit PEFC-gecertificeerd hout, is geproduceerd door houtbouwbedrijf De Groot uit Vroomshoop. Het projectmanagement voor alle nieuwe Fountain Fuel waterstoftankstations is in handen van het Nederlandse bedrijf Ekinetix.

Volgens Steef Severijn, directeur-bestuurder van Fountain Fuel, is de planning dat het station eind mei in gebruik kan worden genomen. De eerste drie emissieloze energiestations met deze kenmerkende luifel worden worden door Fountain Fuel in 2023 gebouwd.

Onder de luifel kan waterstof onder 700 bar worden getankt voor personenauto’s en bestelwagens, meldt Jade Wissink van Fountain Fuel aan Waterstof Magazine. Buiten de luifel kunnen vrachtwagens en bussen terecht voor waterstof onder 350 bar.

Lees opok: succesvolle-testvlucht-met-19-persoons-waterstof-vliegtuig

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen