• Home Slider01

Mobiel tankstation NikolaNikola, fabrikant van zware vrachtwagens op waterstof, meldt een mobiel waterstoftankstation te hebben ontwikkeld voor vrachtauto’s. Het tankstation kan grote hoeveelheden waterstof leveren onder 700 bar. De lancering past binnen de doelstellingen van het waterstofbedrijf, waarin eigen vaste en mobiele waterstoftankstations staan benoemd evenals mobiele H2-tankstations van derden.  

"Nikola heeft het grootste deel van de afgelopen twee jaar besteed aan het ontwikkelen van een flexibele mobiele tankoplossing die waterstof koelt en comprimeert om snel zware FCEV-vrachtwagens met 700 bar te vullen", aldus Corporation President en CEO, Michael Lohscheller. “In combinatie met Nikola's waterstoftube-oplegger, met een capaciteit van 960 kg, kan het mobiele tankvoertuig back-to-back vrachtwagens van klanten tanken. Dit levert vanaf dit jaar flexibele waterstoftankoplossingen voor onze klanten op en vormt een aanvulling op Nikola's permanente waterstoftankstations die in ontwikkeling zijn.” Het eerste mobiele waterstoftankstation heeft de inbedrijfstelling en tests voltooid en is vrijgegeven voor gebruik op de markt. 

Met een rijbereik tot 800 kilometer, zal de vrachtauto Nikola Tre FCEV naar verwachting een van de grootste actieradiussen hebben van alle in de handel verkrijgbare zero-emissie klasse 8-trekkers. De voertuigen op waterstof zijn aanzienlijk lichter dan vergelijkbare trucks op batterijen.

Nikola heeft onlangs aangekondigd dat er voorbereidingen worden getroffen om waterstoftrucks in de USA met subsidie te kunnen verkopen. Kopers van de Nikola Tre FCEV kunnen dan in 2023 in aanmerking komen voor de Californische staatsbonus ter waarde van 220-duizend euro per vrachtwagen gecombineerd met een korting op belasting van bijna 40-duizend euro.

Foto ter illustratie: mobiel waterstoftankstation van het Chinese bedrijf Censtar

Lees ook: prinoth-heeft-wereldprimeur-met-pistenbully-op-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen