• Home Slider01

Hydrogen station DoetinchemHet afgelopen jaar zijn er wereldwijd 130 waterstoftankstations bijgekomen. Dat is een stijging van 20%, meldt de website H2stations.org. Bijna de helft van het aantal H2-locaties is geopend in Azië, Europa staat op de tweede plaats met 45 nieuwe tankstations en in Noord-Amerika kwamen er 11 bij. Er kan inmiddels waterstof getankt worden in 37 landen ter wereld. Nieuwe landen die er het afgelopen jaar bijkwamen zijn Colombia, Cyprus en Israël. De gegevens zijn geïnventariseerd door het Duitse  Ludwig-Bölkow-Systemtechnik.

Eind 2022 waren er wereldwijd 814 waterstoftankstations in gebruik. Er zijn al concrete plannen voor 315 nieuwe tanklocaties. Europa telde aan het einde van vorig jaar 254 waterstofstations, waarvan 105 in Duitsland. Frankrijk staat nog steeds op de tweede plaats in Europa met 44 operationele stations, gevolgd door het VK en Nederland met elk 17 stations en Zwitserland met 14 stations.

Eind 2022 registreerden de onderzoekers 455 waterstofstations in Azië, waarvan 165 in Japan en 149 in Zuid-Korea. Het aantal waterstofstations in China wordt geschat op 138. Zuid-Korea was opnieuw wereldwijd toonaangevend met 45 nieuwe tankstations en breidt de infrastructuur voor alle brandstofcel-elektrische voertuigen steeds verder uit. Noord-Amerika heeft vorig jaar 11 nieuwe tankstations toegevoegd. Van de 89 waterstoftankstations in Noord-Amerika staan er 70 in Californië.

Onderzoeksbureau Ludwig-Bölkow-Systemtechnik GmbH , een dochteronderneming van TÜV SÜD AG, is een internationaal deskundig adviesbureau voor duurzame energie en mobiliteit. Het bedrijf ondersteunt internationale klanten uit de industrie en de politiek met vragen over technologie, markten, strategie en duurzaamheid. 

Foto: de Hyundai Nexo van de redactie van Waterstof Magazine tankt bij het waterstoftankstation in Doetinchem in het oosten van Nederland.

Lees ook: gasleverancier-socalgas-opent-innovatief-waterstofhuis-in-metropool-los-angeles

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen