• Home Slider01

Rewe wasserstof truckEen van de grootste supermarktconcerns van Duitsland stapt over op waterstof. REWE zet een nieuwe stap in de richting van klimaatneutraliteit, met zijn eerste vrachtwagen op waterstof, een Hyundai Xcient Fuel Cell. Het voertuig maakt deel uit van een bedrijfsproject met emissievrije ritten in het bezorgverkeer. De REWE Group heeft zich tot doel gesteld om in 2040 op bedrijfsniveau klimaatneutraal te zijn.  

Eind januari rolde de nieuwe waterstof-brandstofceltruck Hyundai Xcient Fuel Cell voor het eerst van het terrein van het logistieke centrum REWE Region West in Keulen-Langel. Hiermee zet het bedrijf een volgende stap naar emissiearm goederenvervoer. Volgens de prognoses van het bedrijf kan alleen al het gebruik van de nieuwe vrachtwagen ongeveer 58.000 kg co2 per jaar besparen in vergelijking met een conventionele dieselvrachtwagen.  

Het voertuig heeft een toegestaan ​​totaalgewicht van 27 ton, 18 europalletplaatsen en een actieradius van zo'n 400 km. Met de bijbehorende koelcel kan hij als een conventionele vrachtwagen worden ingezet en ook producten leveren die gekoeld of diepgevroren moeten worden. De H2-truck wordt getankt met groen geproduceerde waterstof en gaat daarmee 100 procent emissievrij de weg op. Het verbruik ligt rond de 8 kg waterstof per 100 km, het tanken vindt plaats bij de nabij gelegen H2-tankstations. Een volle tankbeurt, waarin 32 kg waterstof wordt getankt, duurt ongeveer 11 minuten.      

"We kijken uit naar het nieuwe voertuig en zijn erg trots dat we onze ervaring kunnen bijdragen aan het hele REWE Group-project", zegt Eric Berendonk, technisch manager bij REWE Logistics Region West. "Dit is een nieuwe stap in ons toekomstgerichte bedrijfsbeleid", voegt hij eraan toe. De waterstoftruck wordt meegenomen in een grote test van emissievrije voertuigen. De resultaten vormen de basis voor de toekomstige vrachtvloot.

Met een omzet van 26,5 miljard euro, 161.000 medewerkers in het hele land en 3.700 winkels is REWE Markt GmbH een van de toonaangevende bedrijven in de Duitse levensmiddelendetailhandel. De REWE-winkels worden geëxploiteerd als filialen of door onafhankelijke REWE-dealers.

Lees ook: aantal-waterstoftankstations-wereldwijd-stijgt-in-2022-met-20-procent

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen