• Home Slider01

Hyzon nasdaqqDe Amerikaanse fabrikant Hyzon wordt bedreigd met het schrappen van de beursnotering aan de Nasdaq. Het bedrijf houdt zich niet aan de regels die gelden voor beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten. Nadat dit eind vorige week bekend is geworden is de koers direct met 20% gedaald. De reden van de waarschuwing? Hyzon heeft geen kwartaalrapporten ingediend voor de kwartalen die eindigden op 30 juni en 30 september. Het stipt uitvoeren van de basisregels van de Nasdaq-beurs is essentieel voor een notering. 

Hyzon Motors gaat in beroep, waardoor het aandeel nog zeker een tijdje op de Nasdaq-beurs blijft staan. Het indienen van een verzoek om een ​​hoorzitting stopt het proces automatisch gedurende 15 dagen vanaf de datum van het verzoek. De hoorzitting wordt dan gepland tussen 30 en 45 dagen na de aanvraagdatum. Dat weerhoudt aandeelhouders er echter niet van om snel aandelen te verkopen. Rapporteurs melden dat het normale handelsvolume voor Hyzon ongeveer 820.000 aandelen bedraagt. Afgelopen vrijdag wisselden er bijna 3,5 miljoen aandelen van eigenaar, meer dan vier keer zoveel als normaal.

Hyzon ging ruim twee jaar geleden feestelijk naar de beurs (foto). Op het hoogtepunt stond het aandeel op 16,60 dollar. Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op 1,55 dollar.

Lees ook: graafmachine-op-waterstof-van-jcb-mag-in-het-vk-de-weg-op

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen