• Home Slider01

HevenDrones waterstofHevenDrones, een bedrijf gevestigd in Tel Aviv, Israël, heeft deze week een drone op waterstof gepresenteerd. Dit is de eerste uit een serie van drie nieuwe drones op H2 die dit jaar op de markt moeten komen. De H2D55 kan op 100 minuten in de lucht blijven en pakketten vervoeren tot een gewicht van 7 kilo. Later dit jaar verwacht HevenDrones te komen met drones die langer in de lucht kunnen vliegen en grotere gewichten kunnen verplaatsen.

De nieuwe drone met typeaanduiding H2D55 is een lichtgewicht, aanpasbare drone voor verschillende luchttoepassingen en ontworpen voor zakelijke en defensieklanten. De drone kan in verschillend bedrijfsprocessen worden toegepast, zoals bij het meten van voedingsstoffen in de bodem, het bespuiten van landbouwgewassen, dataverzameling voor bouwbedrijven, herbebossingsprojecten, het helpen van reddingswerkers en het leveren van voedsel en munitie.

Volgens Bentzion Levinson, CEO van HevenDrones, is de H2D55 de eerste stap op weg naar drones met een hoge economische waarde in combinatie met een lage ecologische voetafdruk en energie-efficiëntie. "We zijn verheugd om waterstofaangedreven drones op de wereldmarkt te brengen en zijn verheugd om het groeiende gebruiksbereik in meerdere industrieën te zien." 

HevenDrones zal de drone H2D55 eind februari tentoonstellen tijdens de  International Defence Exhibition and Conference, die plaatsvindt in Abu Dhabi. Potentiële klanten krijgen de kans om meer te weten te komen over de op waterstof aangedreven drone en zijn zakelijke en beveiligingstoepassingen. 

Het Israëlische HevenDrones heeft twee weken geleden de Monaco Hydrogen Alliance gewonnen als bedrijf met het meest disruptieve potentieel op het gebied van waterstofmobiliteit. Het bedrijf werd geselecteerd uit tien waterstofprojecten als de meest waarschijnlijke om de markt met waterstofmobiliteit grondig te veranderen.

Van autonome bezorging op de laatste kilometer tot noodhulp, slimme steden en infrastructuurherstel, HevenDrones ontwikkelt en produceert bruikbare drones, ontworpen om energie-efficiëntie en duurzaamheid te stimuleren in een reeks commerciële ecosystemen en zorgt voor de vereiste balans tussen laadvermogen en uithoudingsvermogen.

Lees ook: tevva-test-gloednieuwe-truck-op-waterstof-in-het-winterse-schotland

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen