• Home Slider01

Sleeswijk Holstein CaetanoDB Regio Bus, een dochteronderneming van Deutsche Bahn, heeft een overeenkomst getekend met de Portugese busfabrikant Caetano. Tussen volgend jaar en 2026 worden er 60 H2-bussen geleverd aan de regionale busbedrijven in Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein. Dit is een belangrijke stap om alle bussen op diesel uiterlijk in 2038 vervangen te hebben door emissievrije voertuigen.

De brandstofcellen in de bussen van Caetano zijn afkomstig uit de fabrieken van Toyota en zijn van uitstekende kwaliteit. De voertuigen met de naam H2 CityGold zijn 12 meter lang en hebben 34 zitplaatsen en 47 staanplaatsen. Het passagierscompartiment heeft geen treden en biedt een twee meter brede ruimte voor rolstoelen. 

Evelyn Palla, lid van de raad van bestuur van Regional Transport DB AG is zeer tevreden met de aankoop. “Waterstofbussen rijden klimaatvriendelijk en hebben het voordeel van snel tanken. In ieder geval veel sneller dan een vergelijkbaar voertuig op batterijen. Met hun grote actieradius zijn waterstofbussen bijzonder geschikt om dieselvoertuigen op het platteland te vervangen. Met de bestelling van 60 waterstofbussen zetten we weer een stap richting het afscheid van diesel.”

De 60 bussen zijn in één koop aangeschaft. De ordergrootte bedraagt bijna 40 miljoen euro.

Lees ook: onderzoek-naar-emissievrij-rangeren-in-haven-van-hamburg-en-bremen

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen