• Home Slider01

Tarn H2V artist impressionHet Franse bedrijf H2V, dat op verschillende locaties door heel Frankrijk grootschalig groene waterstof wil produceren, heeft een terrein gekocht in de regio Tarn. In de plaats Saint-Sulpice-la-Pointe, 20 km ten noordoosten van Toulouse, is een bedrijfslocatie gekocht van 90.000 m2, waar een elektrolyser moet komen van 100 MW. De totale investering bedraagt 160 miljoen euro. Over zes jaar moet er de eerste waterstof worden geproduceerd.

H2V is een dochteronderneming van de Normandische groep Samfi-Invest gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van industriële productiesites voor groene waterstof. In de toekomstige fabriek op het bedrijventerrein Portes du Tarn moet 14 miljoen kilo waterstof per jaar worden geproduceerd via elektrolyse. De fabriek levert werkgelegenheid aan 40 personen.

Alexis Martinez, directeur van H2V liet bij de ondertekening van het koopcontract weten dat de waterstof uit de fabriek de uitstoot van 140.000 ton CO2 per jaar zal besparen. Dit is gelijk aan de uitstoot van 80.000 auto's.

“Wij heten het nieuwe bedrijf  H2V van harte welkom in Les Portes du Tarn. De bedrijfsactiviteit, het produceren van groene waterstof, past precies in de  langetermijnstrategie van de staat, de regio en ons bedrijventerrein voor deze sector van de toekomst. ” , verklaart Christophe Ramond namens de regio. De productiesite voor groene waterstof wordt gezien als een belangrijke stap in de regionale energietransitie.

De nabijheid van de luchthavens van Toulouse Blagnac, Castres, Carcassonne en Perpignan vormt voor H2V een extra afzetmogelijkheid voor waterstof.

Afbeelding: Artist Impression van de toekomstige waterstoffabriek in zuidwest Frankrijk

Lees ook: eerste-tractor-op-waterstof-voor-aannemersbedrijf-otten-infra-uit-wapse

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen