• Home Slider01

Den Helder KooypuntHet college van de gemeente Hollands Kroon heeft voorkeursrecht gevestigd op gronden bij het industrieterrein Kooypunt, twee kilometer ten zuiden van Den Helder. Wie daar grond wil verkopen, zal het als eerste moeten aanbieden aan de gemeente. 

Met de maatregel wil de gemeente voorkomen dat de grond in handen komt van projectontwikkelaars. De locatie is namelijk in beeld als mogelijke aanlandingsplek voor waterstof. De waterstofplannen zijn afkomstig uit een verkenning van het Ministerie van Economische zaken en Klimaat. Mochten deze doorgaan, dan is een planologische wijziging nodig. 

De belanghebbenden zijn inmiddels door de gemeente op de hoogte gesteld van het besluit. De gemeenteraad moet nog definitieve goedkeuring geven. Dit moet binnen drie maanden gebeuren.

De ligging van Kooypunt is van groot belang. Hel gebied is namelijk centraal gelegen ten opzichte van de te bouwen windparken op de Noordzee waar in de toekomst ook waterstof kan worden opgewekt. De gemeente Hollandse Kroon kan als uitvalsbasis dienen voor de bouw en het onderhoud van die windparken en het vervoer van waterstof dat daar in de toekomst uit voort kan komen.

Lees ook: honda-test-generator-op-waterstof-voor-backup-stroom-in-torrance-californie

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen