• Home Slider01

Winsen TrickHet Duitse bedrijf Clean Logistics is failliet. De onderneming uit Winsen in de regio Hamburg is gespecialiseerd in het ombouwen van vrachtauto’s en bussen van fossiele brandstoffen naar schone waterstof. Volgens het bedrijf gaan de activiteiten door, de onderneming is op zoek naar nieuwe investeerders.

Clean Logistics SE is beursgenoteerd. Tot mei 2021 leidden het bedrijf een kwakkelend bestaan, daarna schoot de beurskoers in ruim een jaar tijd van 2,38 euro naar 17,40 euro. Het afgelopen half jaar kwam het ombouwbedrijf in een vrije val, nu is het aandeel Clean Logistics, genoteerd aan de beurs van Frankfurt, nog 30 cent waard. Op 20 februari is het faillissement aangevraagd, maar gaan de werkzaamheden onverminderd door. De salarissen van de bijna 40 werknemers moeten worden veiliggesteld.

De groep van bedrijven omvat vier dochterondernemingen met de namen E-Cap Mobility GmbH, Clean Logistics Assets GmbH, Clean Logistics SE en Xpanse Powertrain GmbH. In totaal werken circa 100 medewerkers. Afgelopen zomer werd nog met veel spektakel de waterstoftruck "fyuriant" aangekondigd (foto). Daarnaast sloot GP Joule, een systeemaanbieder voor geïntegreerde energieoplossingen uit hernieuwbare energiebronnen, afgelopen augustus een miljardenraamovereenkomst met Clean Logistics voor de levering van 5.000 vrachtwagens tegen 2027

De curator probeert momenteel potentiële investeerders te vinden. Volgens een woordvoerster van het bedrijf zijn het er zo'n honderd. Florian Brandau, Managing Director van Clean Logistics SE blijft geloven in emissievrij vervoer. "Er is momenteel veel vraag naar batterij- en brandstofcel-elektrische aandrijfoplossingen voor bedrijfsvoertuigen. Na de aanvraag van het faillissement horen we veel bemoedigende en veelbelovende signalen uit de markt. We kijken dan ook met vertrouwen uit naar de zoektocht naar investeerders.”

Lees ook: volth2-krijgt-exploitatie-subsidie-voor-twee-waterstoffabrieken-zeeland

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen