• Home Slider01

Doetinchem GenH2Het Duitse federale ministerie van Digitale Zaken en Transport (BMDV) komt met een nieuwe subsidieronde voor waterstoftankstations. De focus ligt op locaties voor zware bedrijfsvoertuigen. De financiering ondersteunt de bouw van tankstations die uitsluitend groene waterstof leveren. Het financieringspercentage is maximaal 80 procent van de subsidiabele uitgaven.

“Het doel van onze financiering is om de bouw van meer dan 100 waterstoftankstations voor vrachtwagens en bussen te ondersteunen. Om onze klimaatdoelen te bereiken, moeten we ambitieus zijn, alle beschikbare technologieën gebruiken en het tempo bepalen", aldus de federale minister van Transport Volker Wissing. Het doel is om openbaar toegankelijke waterstoftankstations op te zetten, die zullen worden geïntegreerd in een Europees netwerk van waterstoftankstations voor zware bedrijfsvoertuigen, maar ook rekening houdend met de lokale behoeften.

De locatie van het waterstoftankstation moet zich bevinden langs het Europese TEN-T-netwerk van autosnelwegen. Als voorwaarde wordt gesteld dat het tankstation niet verder dan 10 km van een afslag mag liggen of binnen een stedelijk knooppunt. Het tankstation moet bereikbaar zijn voor lichte en zware bedrijfswagens. Voorgeschreven is dat tanken met gasvormige waterstof mogelijk is bij 700 bar. Daarnaast moet een tankstation een dagelijkse tankcapaciteit van minimaal 2000 kilogram waterstof garanderen om in aanmerking te kunnen komen.

Foto: De eerste Mercedes-Benz waterstoftruck ter wereld tankt bij het waterstoftankstation van Kuster Energy in Doetinchem

Lees ook:  bouw-van-groene-waterstoffabriek-in-occitanie-vandaag-van-start

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen