• Home Slider01

Camper op waterstofGoed nieuws voor vakantiegangers die emissievrij op stap willen. Het Canadese bedrijf First Hydrogen Corp. heeft deze week een camper op waterstof gepresenteerd. Bij het ontwerp is rekening gehouden met maximaal comfort van de inzittenden. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met wereldwijde mobiliteitsexperts EDAG Group. 

Bij de officiële presentatie roemt de fabrikant de grote actieradius en de zwaardere lading die een voertuig op waterstof een flink voordeel geven ten opzichte van gelijke voertuigen op batterijen. Campers leggen lange afstanden af, staan tijdens de overnachting vaak in de wildernis, ver weg van tank- of oplaadinfrastructuur, waardoor een groot bereik bijzonder aantrekkelijk is. Het tanken van een FCEV duurt slechts enkele minuten. Met keukenapparatuur en verwarming heeft het ingebouwde elektriciteits-systeem op basis van een brandstofcel geen probleem.

De markt voor recreatievoertuigen is overal op de wereld de afgelopen jaren enorm gegroeid. In Noord-Amerika zal de afzet van campers de komende tien jaar nog eens verdubbelen en ook in Europa groeit de markt. First Hydrogen ziet een kans voor voertuigen op waterstof om deze groeimarkt te ondersteunen bij het bereiken van nulemissie.

First Hydrogen Corp. is een in Vancouver en Londen in het VK gevestigd bedrijf dat zich richt op emissievrije voertuigen. Volgens het bedrijf heeft de gepresenteerde camper een actieradius van 500 kilometer. Het bedrijf meldt dat camperbezitters veel waarde hechten aan verantwoord omgaan met het milieu.

Lees ook: volta-energy-presenteert-zon-aggregaat-met-waterstof-back-up

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen