• Home Slider01

Berlijn Taxi MiraiHet proefproject H2 Moves Berlin wordt de komende maanden flink uitgebreid. Het aantal taxi’s op waterstof gaat dit voorjaar groeien van de huidige 50 naar meer dan 200 exemplaren. Binnen H2 Moves Berlin werken Toyota Duitsland, Anglo American en de SafeDriver Group samen.

H2 Moves meldt dat de grote actieradius en korte tanktijden de waterstofvoertuigen een sterk voordeel is als het gaat om personenvervoer ten opzichte van batterij-electrisch. De Toyota Mirai kan tot 650 kilometer ver rijden op één tank, waardoor hij geschikt is voor lange afstanden en continu gebruik. De voertuigen van H2 Moves Berlin worden snel, veilig en eenvoudig getankt bij waterstoftankstations van het in Berlijn gevestigde bedrijf H2 Mobility Deutschland.

“Onze passagiers zijn nu al enthousiast over de duurzame en comfortabele mobiliteitservaring met waterstof”, zegt Thomas Mohnke, Managing Director van de SafeDriver Group. “De chauffeurs waarderen de combinatie van de rijprestaties van een elektrische auto met de actieradius en tanksnelheid van een verbrandingsmotor. Een dergelijk aanbod voor commercieel personenvervoer is uniek in Duitsland.”

"Brandstofcellen zijn een sleuteltechnologie voor emissievrije elektrische voertuigen, die we nodig hebben om het transport koolstofvrij te maken", zegt Benny Oeyen, Executive Head of Market Development, Platinum Group Metals, bij Anglo American. “Als toonaangevende producent van platina dat brandstofcellen mogelijk maakt, zetten we ons in om de acceptatie van op waterstof gebaseerde mobiliteitsoplossingen in de hele industrie te ondersteunen. Daarmee leveren we een concrete bijdrage verduurzaamheid van de mobiliteitssector.”

De Toyota Mirais zijn in Berlijn te boeken via de Uber app en speciaal te bestellen met de optie “Comfort Electric – Premium Hydrogen / Electric Vehicles.

Lees ook: zeroavia-start-onderzoek-naar-tanken-van-vloeibare-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen