• Home Slider01

Move East Algemeenbeeld 4961pxbr 16.9 300dpiOp vrijdag 16 en zaterdag 17 juni vindt op het terrein van de voormalige vliegbasis Twente de eerste editie van Move East plaats. Twee dagen lang staan techniek, innovatie en de snelgroeiende emissievrije mobiliteit volop in de belangstelling. Er zijn talrijke voertuigen, waaronder innovatieve batterij-elektrische en waterstof-elektrische te bewonderen. Voor wie nog geen ervaring heeft met rijden op waterstof is er goed nieuws. Het regionale vervoersbedrijf Arriva gaat met een gloednieuwe waterstofbus de bezoekers van het parkeerterrein naar het evenemententerrein verplaatsen.

De locatie van Move East is ronduit spectaculair. Het evenement wordt gehouden in en rond de enorme hangars op de voormalige militaire vliegbasis waar in het verleden de F16 straaljagers werden gestald en onderhouden.

Op vrijdag 16 juni zijn de zakelijke bezoekers welkom. Deze dag zal onder andere truckspecialist Johnny Nijenhuis de cijfers achter zwaar transport op batterijen toelichten, gaat Bas van der Zanden, directeur e-Mobility bij vrachtwagenfabrikant Scania uit Zwolle in op de wegen die Scania gaat bewandelen richting zero-emissie en duidt hoofdredacteur Paul Bombeld van Waterstof Magazine de wereldwijde ontwikkelingen van zwaar transport en mobiliteit op waterstof. Dagvoorzitter Harm Edens praat deze ondernemersdag op een geestige, scherpe en alerte wijze aan elkaar.

Op zaterdag 17 juni is iedereen welkom om duurzaam vervoer over de weg en door de lucht zelf te ervaren. Op deze publieksdag worden de nieuwste technologieën en innovaties getoond en kan iedereen zelf ervaren hoe het is om met elektrisch vervoer te rijden. Dagvoorzitter ‘mr. Electric’ Maarten Pompen neemt de bezoekers gedurende dag mee. Avonturier, piloot en ondernemer Jeroen Komen doet iets wat maar weinigen doen; met zijn eigen kleine vliegtuigje vliegt hij kriskras door Europa. Jeroen vertelt op 'bevlogen' wijze allerlei 'luchtige' verhalen en anekdotes.

De toegang tot Move East is gratis, maar registratie is noodzakelijk. Het hele event is gelijkvloers, dus prima toegankelijk voor rolstoelers. Het event duurt beide dagen van 10 tot 17 uur.

Belangstelling? Geef u dan direct op via deze link

Move East is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, ontwikkelingsmaatschappij Oost NL, Twente Airport - Technology Base. Deze laatste organisatie biedt op de voormalige vliegbasis innovatieve bedrijven de mogelijkheid in een afgeschermde omgeving producten en systemen te ontwikkelen en te testen. Er kan desgewenst gebruik gemaakt worden van de 3 km lange startbaan van het vliegveld. Op het terrein van ruim 220 hectare is alle ruimte voor proefproductie en industrieel onderzoek.

Meer informatie over Move East vindt u op de evenementenwebsite www.move-east.nl

Lees ook: waterstoftruck-fabrikant-nikola-verkoopt-europese-activiteiten-aan-iveco

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen