• Home Slider01

Assen Provinciehuis waterstofBij het Europees kampioenschap Wielrennen, dat in september plaatsvindt in Drenthe, ontmoeten twee werelden elkaar: die van waterstof en wielrennen. Tijdens het EK zullen in de karavaan van volgauto’s waterstofauto’s meerijden, er worden symposia en netwerkbijeenkomsten gehouden over waterstof en andere vormen van hernieuwbare energie en diverse bedrijven actief binnen de waterstofeconomie leveren een bijdrage aan het wielerfestijn.

Een van die bedrijven is Resato Hydrogen Technology uit Assen, een van de grootste fabrikanten van waterstoftankstations in Europa. Directeur Rob Castien is enthousiast over de samenwerking: “Met de ontwikkeling van onze waterstoftankstations dragen we bij aan een duurzamere wereld en ondersteunen wij de ontwikkeling van de waterstofeconomie in Drenthe en ver daarbuiten. Waterstoftankstations van Resato staan inmiddels niet meer alleen in Nederland, maar ook in talloze andere landen in Europa. En dat worden er de komende jaren nog veel meer.”

Provincie Drenthe heeft de afgelopen jaren volop ingezet op de ontwikkeling van waterstof en de waterstofeconomie door in te zetten op de gehele waterstofketen: waterstofproductie, transport van waterstof en toepassing van waterstof in de industrie, mobiliteit en gebouwde omgeving.

Gedeputeerde Henk Brink was afgelopen donderdagmorgen een van de gastsprekers bij de bijeenkomst van HyNorth in het provinciehuis in Assen, waar een belangrijk deel van de bedrijven die actief zijn in de waterstofsector samenkwamen. “Noord-Nederland is één van de koplopers als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van waterstof. En met fietsen heeft onze provincie zich op de kaart gezet. Door deze twee verschillende werelden met elkaar te verbinden hopen we beide een flinke impuls te kunnen geven”.

Het plan om beide werelden bij elkaar te brengen werd gelanceerd tijdens een maandelijkse netwerkbijeenkomst van HyNorth. De aanwezige bedrijven en organisaties die verbonden zijn aan waterstofontwikkelingen in Noord-Nederland reageerden enthousiast op de extra aandacht die waterstof en de energietransitie hiermee krijgen. Vervolgens hebben diverse bedrijven hun medewerking toegezegd.

Het Europees Kampioenschap Wielrennen vindt dit jaar plaats in de provincie Drenthe. Van 20 tot en met 24 september gaan de wegwedstrijden in verschillende plaatsen door de hele provincie van start. Het hoogtepunt van het wielerfestijn is de finish op de VAM-berg, 5 kilometer ten noorden van Hoogeveen. 

Foto: Tijdens de bijeenkomst van HyNorth in Assen schaarden tientallen bedrijven zicht achter de combinatie wielrennen / waterstof.

Lees ook: duidelijke-afspraken-over-standaardisering-remmen-de-waterstofontwikkelingen

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen