• Home Slider01

Toyota secretEr is een foto opgedoken van een praktijktest met een waterstofmodule van Toyota in Japan. Toyota Motor Corporation heeft deze waterstofopslagmodule, waarin meerdere gasflessen onder hoge druk zitten, ontwikkeld. Hiermee kan gasvormige waterstof goedkoop en veilig worden getransporteerd. De foto (van matige kwaliteit) is gemaakt Aichi in het zuiden van Japan. Als bijschrift wordt gemeld dat met de hogedruk module een voertuig kan worden getankt. Vergeleken met een mobiel waterstofstation worden hiermee de kosten teruggebracht met maar liefst 90%.

Toyota hoopt dat het met deze modules gemakkelijker word om uiteenlopende voertuigen efficiënt van waterstof te voorzien. Op de afbeelding tankt een bestelwagen via drukverschil, maar het is ook mogelijk om de module direct achter de cabine op een vrachtauto te plaatsen. De vier gasflessen bevatten dan gezamenlijk ruim 36 kilo waterstof. De H2-modules zijn ook inzetbaar op bouwvoertuigen, schepen of als waterstofvoorziening bij een emissievrij aggregaat.

Via deze link kunt u de pdf-brochure van verschillende toepassingen van deze hogedruksystemen downloaden.

Een korte animatiefilm over het gebruik van een hogedrukwaterstofmodule bij een vrachtwagen ziet u via deze link.

L
ees ook: nikola-stopt-tijdelijk-met-bev-en-legt-focus-volledig-op-waterstoftrucks

 

 

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen