• Home Slider01

Ford TransitDe Amerikaanse autofabrikant Ford heeft een proef aangekondigd met bestelwagens op waterstof. Acht voertuigen op H2 gaan gedurende een periode van zes maanden rijden in het Verenigd Koninkrijk. Het brandstofcelsysteem wordt geïntegreerd in de batterij-elektrische E-Transit die al langere tijd in Europa te koop is.

Ford wil de eerste testmodellen inzetten bij transporteurs de veel waarde hechten aan bestelwagens met een grotere actieradius dan batterij-elektrische voertuigen kunnen bieden. De E-Transits worden geproduceerd in Turkije en worden in het Verenigd Koninkrijk door eigen technici omgebouwd naar waterstof. De proef moet uitwijzen of waterstof-brandstofceltechnologie een groter emissievrij bereik kan bieden aan E-Transit-klanten die veel kilometers afleggen, met maximale ladingen en / of energieverslindende systemen als koelmachines. Ook zullen de H2-Transits worden ingezet in gebieden waar het stroomnet onvoldoende capaciteit heeft om veel grotere voertuigen te kunnen opladen. Het project met waterstof loopt in totaal drie jaar en eindigt eind 2025.

Ford Bedrijfswagens is al 57 jaar marktleider in het Verenigd Koninkrijk voor bedrijfsvoertuigen. Het VK is de op twee na grootste markt van Ford ter wereld en is goed voor ongeveer 30 procent van de totale verkoop van Ford-auto's in Europa. 

Lees ook: waterstoffabriek-van-700-mw-voor-productie-van-groene-staal-in-boden

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen