• Home Slider01

Toldijk Rap demonstator waterstofHet Nederlandse bedrijf RAP Clean Vehicle Technology presenteert een mobiele Hydrogen Demonstrator om waterstoftrainingen met praktijkvoorbeelden te kunnen ondersteunen. Het bedrijf heeft daarvoor het waterstofsysteem van een Hyundai iX35 Fuel Cell uit de auto verwijderd en overzichtelijk op een aanhangwagen geplaatst. Eigenaar Gert-Jan Rap wil daarmee het theoretische gedeelte van zijn waterstoftrainingen direct in praktijk laten zien.

RAP Clean Vehicle Technology uit het Gelderse Toldijk geeft trainingen over waterstoftechnologie over de hele wereld. De nieuwe mobiele Hydrogen Demonstrator bevat alle componenten van een compleet Fuel Cell systeem, H2-vulaansluiting, "cut-away" 700 bar cilinders, Fuel Cell stack inclusief BoP, E-motor, accusysteem en zelfs het uitlaatsysteem. De trailer met het waterstofsysteem is alleen in Europa beschikbaar, op iedere plek waar een auto kan komen. Buiten Europa is online training een optie. 

RAP verzorgt trainingen gericht op het gebied van gasvormige brandstoffen CNG, LNG en waterstof. Dit voor on-road, off-road en non-road voertuigen en machines. Optioneel kan het bedrijf monteurs en ingenieurs kwalificeren volgens uw nationale kwalificatiestructuur of volgens de Duitse DGUV FBHM-099-structuur op de niveaus S tot 2S of niveau E tot 3E.

Eigenaar Gert-Jan Rap heeft ruim een maand aan de mobiele opstelling gewerkt. “We hebben vanuit de markt een Hyundai Fuel Cell auto aangeschaft om de waterstoftechnologie middels praktijktrainingen naar een hoger niveau te tillen en meer technici op te leiden. Het uiteindelijke doel is om gecertificeerd en veilig met waterstofsystemen binnen de mobiliteit te kunnen werken. Door de theorie voortaan direct met praktijksituaties te kunnen ondersteunen bieden we een zeer compleet en aantrekkelijk pakket.” 

Lees ook: nederland-wereldprimeur-met-coachboot-op-waterstof-tijdens-wk-zeilen-in-den-haag

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen