• Home Slider01

Berlijn Taxi 1 miljoen waterstofEen succes voor de taxi’s op waterstof in de Duitse hoofdstad Berlijn. Taxibedrijf H2 Moves Berlin meldt dat er sinds de start van het project eind 2022 er meer dan 1 miljoen kilometer is gereden binnen het personenvervoer. De taxivloot in Berlijn is de grootse waterstofvloot van Duitsland en wordt onder andere ingezet door Uber.

Binnen het tweejarige proefproject  ‘H2 Moves Berlin’ werken Toyota Duitsland, Anglo American, de SafeDriver Group en mobiliteitsdienstverlener ENNOO samen om de geschiktheid voor dagelijks gebruik van voertuigen op waterstof aan te tonen. De taxi’s hebben ook tot doel de acceptatie van waterstoftechnologie bevorderen. De taxivloot begon met 50 voertuigen en wordt uitgebreid naar 200. Als duurzame en emissievrije mobiliteitsoptie worden de waterstoftaxi’s niet alleen ingezet voor evenementenshuttles, zoals dit jaar tijdens de Berlinale of de Special Olympic World Games Berlin 2023, maar kunnen ze ook worden besteld via de Uber-app. Gebruikers in Berlijn kunnen specifiek een Mirai boeken via de optie ‘Comfort Electric’.

Voor taxi’s die geld moeten verdienen met vele ritjes per dag is waterstof een goede fossielvrije oplossing. De Mirai legt tot 650 kilometer af voordat hij moet stoppen bij een waterstoftankstation. Met ongeveer vijf minuten duurt dit niet veel langer dan bij voertuigen met verbrandingsmotor.

"Wij beschouwen de waterstof-brandstofcel als een efficiënte en schone aandrijftechnologie van de toekomst die vandaag al voor ons beschikbaar is ", zegt Thomas Mohnke, directeur van de SafeDriver Group GmbH. "H2 Moves Berlin levert het bewijs dat voertuigen op waterstof een alternatief zijn voor conventionele verbrandingsmotoren, zowel vanuit ondernemersoogpunt als qua prestaties."

Lees ook: singapore-eerste-tanker-voor-vloeibare-waterstof-maakt-promotietoer-door-azie

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen