• Home Slider01

Duitsland NRWF Koning waterstofZijne Majesteit de Koning Willem-Alexander brengt dinsdag 14 november 2023 een bezoek aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het bezoek staat in het teken van verschillende waterstofprojecten. Staatssecretaris Vijlbrief van Economische Zaken en een Nederlandse handels delegatie reizen met de koning mee.

Nederland wil in 2050 alleen nog duurzame energiebronnen gebruiken. Waterstof gaat daarbij een grote rol spelen. Zowel in Nederland als in Duitsland zijn grote volumes groene waterstof nodig om de industrie en transportsector te kunnen verduurzamen. De deelstaat Noordrijn-Westfalen wil met behulp van waterstof een klimaatneutrale industriële regio ontwikkelen. Nederland heeft de ambitie om hierin als importeur, producent en exporteur van waterstof een belangrijke rol te spelen.

Om de waterstofmarkt en de infrastructuur die daarbij nodig is op gang te brengen, is samenwerking met andere landen essentieel. Het gaat dan om samenwerking op het gebied van kennisuitwisseling, het op gang brengen van vraag en aanbod, een importstrategie en de aanleg van infrastructuur. Een Nederlandse handelsmissie van bedrijven en kennisinstellingen maakt deel uit van het bezoek om deze samenwerking verder te verstevigen en te concretiseren. Aanmelden voor deze missie kan tot en met 4 september via deze link

De Nederlandse Koning Willem-Alexander heeft de afgelopen jaren meerdere nationale en internationale bezoeken afgelegd om de waterstof-ontwikkelingen te ondersteunen. De Koning opende in 2019 de eerste substantiële testinstallatie voor groene waterstof Hystock in Groningen. Hij sprak twee jaar geleden op het congres 'Wind meets gas' over het belang van waterstof voor Nederland en de energietransitie, en bracht in dit kader onder meer bezoeken aan de TU Delft, Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, de Rotterdamse haven, diverse projecten op de Noordzee en waterstofprojecten in Spanje, waar op grote schaal groene waterstof wordt opgewekt voor export naar Noord-Europa.

Foto: in juni 2023 bezoekt Koning Willem-Alexander een groene waterstoffabriek van Iberdrola in het zuiden van Spanje (foto RvD)

Lees ook: zuid-korea-opening-waterstoftankstation-hoengseong-voor-144-auto-s-per-dag

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen