• Home Slider01

Essen Drone waterstof 3Het Koreaanse bedrijf Hylium Industries Inc., gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van drones op waterstof, gaat uitbreiden naar Europa. De Europese vestiging komt in de Duitse stad Essen. Afgelopen week gaven de Koreanen vast een voorproefje van wat ze in Europa willen gaan verkopen. Een drone met een doorsnede van 2 meter en een gewicht van 20 kg steeg op in het Grugapark en maakte een demonstratievlucht boven de stad.

De H2-drone gebruikt een brandstofcel om waterstof direct om te zetten in elektrische energie. Het voordeel van deze technologie ten opzichte van vliegtuigen op batterijen: hij vliegt tot vijf uur, wat aanzienlijk langer is dan conventionele drones. De waterstof wordt in vloeibare vorm meegenomen. In Zuid-Korea wordt de drone dankzij deze vluchtduur al gebruikt om stroom- en gasleidingen te inspecteren, meldt het bedrijf.

Het economisch ontwikkelingsbedrijf van de regio Essen heeft inmiddels diverse bijeenkomsten georganiseerd met bedrijven die drones op waterstof in de toekomst kunnen gaan inzetten. Daaronder zijn Tüv Nord, energiebedrijf Eon en ondernemingen uit de beveiligingsbranche. Daarnaast is het eerste contact gelegd met Linde GmbH, een bedrijf met 's werelds grootste capaciteit en distributiesysteem voor vloeibare waterstof.

Hylium Industries heeft op Youtube een video geplaatst van (proef)vluchten met verschillende drones op vloeibare H2. En ook wat er gebeurt als de drone de waterstoftank op grote hoogte verliest . De video ziet u via deze link.

Lees ook: spanje-strategisch-partnerschap-met-marokko-bij-ontwikkeling-waterstof-productie

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen