• Home Slider01

Frankrijk Fabriek tanks waterstofFrankrijk ontwikkelt zich in razend tempo tot grootste producent van waterstoftanks ter wereld. De afgelopen weken is de eerste steen gelegd voor de fabriek voor waterstoftanks van Plastic Onimum in Compiègne, 60 km ten noorden van Parijs. En deze week heeft de Frans-Duitse groep Forvia in Allenjoie zijn eerste waterstoftankfabriek officieel geopend. Deze fabriek ligt in de waterstofregio Belfort in het oosten van Frankrijk. Hier moeten tegen 2030 100.000 tanks per jaar geproduceerd worden.

In juni zijn in Allenjoie al de eerste H2-tanks geproduceerd. Tegen 2030 moet de industriële site van Allenjoie in staat zijn om 100.000 type 4-tanks per jaar te produceren. Deze tanks bestaan ​​uit een thermoplastische voering en een lichtgewicht mechanische composietstructuur en kunnen moeiteloos waterstof opslaan bij 700 bar. Deze druk wordt gebruikt in voertuigen op waterstof. In de fabriek werken 250 mensen.

Het afgelopen jaar leverde Forvia 10.000 tanks aan haar klanten wereldwijd. “Onze oplossingen beperken zich niet tot de automobielmarkt, ze vinden ook toepassingen in de stationaire opslag en distributie van waterstof”, zegt Olivier Lefebvre, Executive Vice-President van de Clean Mobility-divisie. “De hogedruktanks die in Allenjoie worden vervaardigd, zullen helpen de basis te leggen voor het waterstofecosysteem in Europa.”

De Forvia-groep meldt sinds 2018 ruim 400 miljoen euro te hebben geïnvesteerd op het gebied van waterstof. Het bedrijf is samen met Michelin en autoproducent Stellantis mede-eigenaar van Symbio, een bedrijf dat brandstofcellen ontwikkelt. De komende jaren wordt een sterk groeiende markt verwacht. De bedrijven hopen tegen het einde van het huidige decennium 3,5 miljard euro aan waterstofomzet te draaien.

Lees ook: waterstof-organisatie-nwba-lanceert-jongerenafdeling-voor-waterstofprofessionals

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen