• Home Slider01

Namibië Walvisbaai waterstof De werkzaamheden voor de bouw van het eerste waterstoftankstion van Afrika zijn gestart in Namibië. In Walvisbaai, de belangrijkste havenstad van het land, komt een waterstoftankstation van Cleanergy Solutions Namibia, een joint venture tussen de Ohlthaver & List (O&L) Group en het Belgische bedrijf CMB. TECH. De benodigde waterstof wordt bij het tankstations geproduceerd via electrolyse, gevoed door zonne-energie. Het hele systeem is ontworpen door het Nederlandse bedrijf Ekinetix.

Het Cleanergy Solutions Namibia-project omvat een zonnepark van 10 hectare met een waterstofproductiefaciliteit, uitgerust met een 5 Megawatt Proton Exchange Membrane-elektrolyser en een batterij van 5 Megawattuur. De installatie maakt rechtstreeks gebruik van zonne-energie om waterstof te produceren. Het nieuwe tankstation gaat waterstof leveren aan vrachtwagens, havenmaterieel en spoorwegtoepassingen en zal naar verwachting medio 2024 volledig operationeel zijn.

Als integraal onderdeel van dit project zal een Hydrogen Academy worden opgericht om plaatselijke technici op te leiden en te trainen in waterstoftechnologie en de brede toepassingen ervan.

Lees ook: lhyfe-start-met-de-bouw-van-eerste-fabriek-voor-groene-waterstof-in-duitsland

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen