• Home Slider01

VK Motive Fuels waterstofWaterstofspecialist ITM Power heeft de verkoop van zijn belang in zijn tankstation-keten Motive Fuels afgerond. Het bedrijf uit Sheffield, Groot Brittannië,  heeft overeenstemming bereikt met investeerder HYCAP Group, die zich richt op groene waterstof. ITM Power wil zich sterker focussen op de markt voor electrolysers, voor de productie van H2. De overnemende partij is de inversteringsmaatschappij HYCAP van waterstofinvesteerder Jo Bamford. Bamford is ook de eigenaar van de emissievrije busfabrikant Wrightbus, uitvoerend voorzitter van Ryze Hydrogen, voorzitter van Hygen Energy en de erfgenaam van JCB, een Britse fabrikant van grondverzetsmachines.

De mededeling van de verkoop komt niet als een verrassing, eerder dit jaar melde ITM Power al dat het middelen wilde vrijmaken om zich te concentreren op zijn kernactiviteit: de productie van elektrolysers. De verkoop levert het bedrijf ruim 32 miljoen euro op.

Motive Fuels werd opgericht in samenwerking met Vitol Holdings SARL en richtte in totaal 12 groene waterstoftankstations op. Een deel daarvan ins inmiddels gesloten, de vraag naar waterstof bleef achter bij de verwachtingen.

ITM Power richt de komende tijd zijn aandacht op groei op de Amerikaanse markt. Het bedrijf verwacht dat dat de komende jaren de grootste markt voor electrolysers zal worden. De elektrolysers van het ITM maken gebruik van PEM-technologie om groene waterstof te produceren via elektrolyse uit water.

Lees ook: renault-en-opel-leveren-eerste-bestelwagens-op-waterstof-in-utrecht

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen