• Home Slider01

Clermont ToyotaHet Franse bedrijf GCK Mobility en de Japanse autofabrikant Toyota werken samen bij de bouw van waterstofbussen voor de Olympische Spelen in Parijs. Toyota is de wereldwijde mobiliteitspartner van het Internationaal Olympisch Comité en het Internationaal Paralympisch Comité, en gaat de brandstofcelsystemen leveren voor tien bussen. Hiermee worden meer dan 5.000 bezoekers als onderdeel van zijn gastenprogramma tijdens de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024 vervoerd. Na de spelen die in de zomer worden gehouden, blijven de voertuigen in gebruik in de regio Ile de France, als erfenis van Olympisch Parijs.

Afgelopen week werd de eerste bus, die door GCK Mobility is omgebouwd, gepresenteerd tijdens de beurs ‘Rencontres nationales du transport public’ in de Franse stad Clermont-Ferrand (foto).  De omgebouwde voertuigen zullen worden gekocht door BE Green, een Frans bedrijf dat CO2-neutrale transportdiensten levert. Bij de ombouw worden de dieselmotor en versnellingsbak in een touringcar vervangen door een elektromotor van 370 kW, accu’s en een Toyota TFCM2-B brandstofcelmodule . Met deze innovatieve aanpak kunnen voertuigen op fossiele brandstof snel worden omgebouwd naar 100% emissievrij op waterstof.

Brandstofcelmodules van Toyota worden al gebruikt in vrachtwagens, bussen, treinen, generatoren en diverse maritieme toepassingen. 

Lees ook: maxima-centrale-in-lelystad-klaar-voor-bijstook-met-50-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen