• Home Slider01

Mark PecqueurEen schok voor de Belgische waterstofwereld. Waterstof- en autospecialist Mark Pecqueur is overleden, meldt zijn familie op social media. ‘Met groot verdriet melden wij het overlijden van Mark Pecqueur. Moedig de strijd aangegaan. Tot op het laatste vol passie en drive. Een trouwe collega, fijne vriend, vol liefde voor zijn familie. Een stempel op de automotive gedrukt. Zijn werk nog lang niet klaar. Een veelgevraagd spreker, een vat vol kennis’. Mark Pecqueur afgelopen vrijdag op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van pancreaskanker (alvleesklierkanker).

Pecqueur werd vaak opgevoerd als expert in de krant Gazet van Antwerpen en was een geliefde leraar aan de Thomas More Hogeschool. Op zijn overlijden komen honderden reacties. “Zijn humor, visie en enthousiasme zijn blijvende herinneringen. Dat kleine potloodje achter zijn oor ook”, schrijft een vriendin op Facebook.

“Ik zal Mark mijn leven lang blijven koesteren als de kanjer van een man die hij was”, schrijft zijn vrouw Isabelle op Facebook. “Hij was mijn soulmate, mijn unieke en onnavolgbare vent, mijn fantastisch reismaatje, mijn complementaire wederhelft die uitblonk in alles waarin ik dat totaal niét deed, mijn grote liefde.”

Twee jaar geleden publiceerde Pecqueur zijn boek “Run on Water, op waterstof’ en vorig jaar speelde hij als autodocent en auto-onderzoeker een sleutelrol in de Nederlandse tv-serie ‘Geluk op Wielen’ dat werd uitgezonden op SBS6.  Daar was hij 12 weken lang te zien in een laagdrempelig en vrolijke autoprogramma dat als doel had om met praktische tips autobezitters te helpen om hun brandstof- en autokosten te verlagen. Mark Pecqueur, die verbonden was aan de Thomas More hogeschool in België, onderscheidt in de tv serie fabels van feiten vanuit zijn laboratorium in België.

Adwin Martens van het Belgisch-Nederlandse WaterstofNet blikt terug op Pecqueur: “Mark, uniek met zo een sterke combinatie van gedrevenheid, kennis, een duidelijke mening en het vooral ook duidelijk kunnen uitleggen. Enorm veel respect voor jou, en bijzonder triest dat je ons al zo snel moet verlaten, de maatschappij heeft mensen zoals jij broodnodig. Je bijdrage aan het waterstofverhaal is cruciaal geweest,… voor studenten, voor de media, voor bedrijven,… voor iedereen die jouw verhaal hoorde, dankjewel! Rust in vrede, sterkte aan de familie, je naam zal op allerlei vlakken blijven voortleven,… vanzelfsprekend ook in de waterstofwereld.

Bart Biebuyck, voormalig director van Clean Hydrogen Partnership: “Mijn oprechte medeleven met de familie. Mark was een echte voorvechter voor de waterstof en heeft veel betekend voor deze industrie in België, bedankt Mark en rest in Peace”.

Mark Pecqueur laat een vrouw en acht kinderen tussen 23 en 31 jaar achter.

Lees ook: feestelijke-uitreiking-van-waterstofmedaille-aan-waterstofprofessor-ad-van-wijk

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen